بند کفش جادویی 2015
 
گجت های پوشیدنی روز به روز در حال پیشرفت هستند به طوری که در کوچکترین پوشیدنی ها نظیر کمر بند و زیپ هم راه پیدا کرده اند. یکی از مسائلی که جدیدا محققان روی آن در حال آزمایش هستند مرتبط با کفش های رباتی است که تقریبا در این امر موفق شده اند.

بند کفشی که خودکار باز و بسته می شود

گجت های پوشیدنی روز به روز در حال پیشرفت هستند به طوری که در کوچکترین پوشیدنی ها نظیر کمر بند و زیپ هم راه پیدا کرده اند. 

یکی از مسائلی که جدیدا محققان روی آن در حال آزمایش هستند مرتبط با کفش های رباتی است که تقریبا در این امر موفق شده اند.

محققان دانشگاه فرایبورگ در آلمان کفشی طراحی کرده اند که بند این کفش با سنسورهایی عجین شده که به طور خود کار باز و بسته می شود و میزان فشار بند به پای فرد و نحوه ی پوشیدن کفش بستگی دارد.

وقتی فرد می خواهد کفش را از پای خود بیرون بیاورد، دو ضربه پیاپی به پاشنه زده که در چنین زمانی سنسورها به کار افتاده و بند کفش را باز می کنند. البته این تحقیقات باید ادامه پیدا کند و طرح ارتقا پیدا کند.

البته این کفش نیازی به شارژ برقی برای باز و بسته شدن ندارد. 
جالب اینجاست که وقتی فرد راه می رود، انرژی مورد نیاز این دستگاه تامین می شود. 
البته این کفش در حال حاضر در مرحله آزمایشی قرار دارد.
در هر کفش آهنربایی قرار داده اند، که می تواند نیروی برق و الکتریکی را از کنش های آن دریافت کند.

زمانی که فرد یک ساعت پیاده روی کند، می تواند انرژی کافی برای یک بار بستن بند بدست آورد اما چون باز شدن بند به فنر متکی است نیازی به باطری ندارد.

البته این کفش در حال ارتقاست به طوری که دانشمندان می خواهند که در این کفش ابزاری جا سازی کنند که به راهبری کمک می کند. این کفش از قطب نما، سرعت سنج و ژیرسکوپ و … برای تعیین جهت و آدرس استفاده می کند.

گفتنی است این کفش در درجه ی اول برای سالمندان و معلولین و کودکان طراحی خواهد شد چرا که این قشر آسیب پذیر ترین قشر بوده و نیاز بیشتری به مراقبت و نگهداری دارند.



تاريخ : دو شنبه 12 / 2 | 19:14 | نویسنده : مهندس مجتبی حسینی |

روباتی که هم ماهیچه دارد و هم استخوان



محققان موسسه فناوری جورجیا ، موفق به طراحی و ساخت روباتی به شکل سنجاقک شده اند که به طرز حیرت انگیزی قادر به تقلید پرواز سنجاقک بوده و می تواند یک دوربین و فرستنده جی پی اس را با خود حمل کند . این روبات زیبا که Robot dragonfly نام دارد ، بر خلاف سایر روبات های پرنده که فقط می توانند در هوا معلق بمانند ، قادر به انجام انواع پروازهای افقی ، عمودی و اریب بوده و حتی می تواند حرکات نمایشی متنوعی را انجام دهد . این سنجاقک آهنی که چهار بال زیبا و ظریف دارد ، به باتری بسیار سبکی مجهز است که تا نیم ساعت امکان پرواز دائمی را برای آن فراهم می آورد و از این جهت هم ، این روبات را از همتایانش برتر می سازد . علاوه بر این ، این سنجاقک به گونه ای طراحی شده که امکان کنترل آن با تلفن همراه تا شعاع چند صد متری نیز وجود دارد
منبع : ماهنامه علمی- فنی دانشمند

سوسک روباتیک دونده!



حواستان باشد که پایتان را روی این روبات کوچک نگذارید ! "ولاسی رچ" یک روبات 6 پای کوچک 30 گرمی با توان حمل 120 گرم بار است که با الهام از ساختار حرکتی سوسک , توسط پژوهشگران دانشگاه برکلی کالیفرنیا طراحی و ساخته شده است . دانکن هالدن و همکارانش از آزمایشگاه میلی سیستم های بیومتریک دانشگاه برکلی طراح و سازنده این روبات ها هستند.آنها زمان زیادی را صرف مطالعه آناتومی و ساختار بدنی – حرکتی سوسکها کرده اند .آنها در نهایت ولاسی رچ را در مقیاسی بزرگ تر از یک سوسک واقعی و در بدنه ای به طول 10 سانتی متر ساختند. این سوسک روباتیک در رده دوم سریع ترین روبات های جهان قرار گرفته است.این روبات با سرعت 7/2 متر بر ثانیه می دود . این یعنی 26 برابر طول خود را تنها در مدت یک ثانیه طی می کند!(پیشنهاد می کنیم جمله قبلی را بار دگر مرور کنید !) مقام نخست سریع ترین روبات جهان متعلق به روبات ال اس 3 (پاچینا ) شرکت بوستون داینامیکو می باشد که می تواند با سرعت 2/3 متر بر ثانیه یورتمه بزند ! ولاسی رچ حتی از یک سوسک واقعی نیز سریع تر می دود. جالب است بدانید که سوسک ها با سرعت 5/1 متر بر ثانیه می دوند و بدون شک راز سرعت ولاسی رچ در ضخامت پاهای به شکل c آن است که از نوعی پلاستیک خاص و با اقتباس از پاهای سوسک به حالت فنری و منعطف ساخته شده است . پاهای این روبات در مدت یک ثانیه 15 بار زمین را لمس می کند .این روبات همیشه بر روی 3 پای خود قرار دارد و این پاها دقیقا نقش یک سه پایه را برای حفظ تعادل در حین حرکت روبات ، ایفا می کند . گروه سازنده این روبات در حاضر مشغول طراحی دوباره بدنه این روبات هستند تا در مقابل مرگ آورترین دشمن سوسک ها ، یعنی پای انسان ، مقاومت کند. گفتنی است که روبات مشابه دیگری نیز توسط همین گروه ساخته شده است که این بار در انتهای بدنه خود دمی دارد که با حرکت دادنش می تواند در عرض یک چهارم ثانیه ، روبات را بدون این که تغییری در سرعت حرکتش ایجاد کند ، با زاویه 90 درجه از مسیر مستقیم منحرف کند . هر چند که این روبات با یک دم در انتهایش به جای سوسک بیشتر شبیه مارمولک است .
منبع : ماهنامه علمی- فنی دانشمند

سیستم های تعقیب کننده خورشید در سلول های خورشیدی با کمک ربات ها



برای بهینه کردن در جمع آوری انرژی خورشیدی در هر ساعتی از روز و هر فصلی از سال ، کیوبوتیکس روبات هایی را ساخته است که بر روی یک تکریل – که در میان صفحات خورشیدی قرار دارد و به آنها متصل است _ می لغزند و زاویه هر صفحه خورشیدی را دردو محور و در بازه زمانی هر 40 دقیقه یکبار ، تغییر می دهد . یک جفت از این روبات ها می توانند جایگزین 400 موتور بر روی صفحات خورشیدی متداول گردند،بنابراین هزینه بدست آوردن انرژی خورشیدی به میزان 20 درصد کاهش می یابد. زندان سانتا ریتاواقع دردوبلین ایالت کالیفرنیا قرار است از یک جفت از این روبات ها برای نیروگاه خورشیدی 50 کیلو واتی خود استفاده کنند.
منبع : ماهنامه علمی- فنی دانشمند

نست : ترموستات هوشمند خانه



ترموستات ها قدرت بسیار زیادی دارند، آنها می توانند گرما و سرما را کنترل کنند .سیستم های گرمایشی و سرمایشی ، بیشترین هزینه یک خانه را در بر می گیرند و همچنین حریصانه انرژی را می بلعند . تا قبل از نست ، ترموستات ها کورکورانه سیستم ها را کنترل می کردند. نست یک برنامه ریزی خانگی را یاد می گیرد و آنها را در عرض یک هفته اولویت بندی می کند و سپس خود را بر اساس این برنامه تنظیم می کند. ( و اگر هر کدام از این اولویت بندی ها را تغییر کردند ، نست خود را بی درنگ منطبق می کند .) نست با استفاده از حسگرهای محیطی ، دما ، رطوبت ، وضعیت آب و هوای دخل خانه را بررسی می کند و تمامی دستگاه ها را برای بیشترین بهینه سازی ، تنظیم می کند .برای آموزش و هدایت نست برنامه های مخصوص رایانه و تبلت ها و تلفن های همراه طراحی و عرضه شده است .
منبع : ماهنامه علمی- فنی دانشمند

طراحی هواپیمای بدون سرنشین در اصفهان



هواپیمای بدون سر نشین با قابلیت تفکیک و تبدیل به چند ریز پرنده ، توسط دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان طراحی شد . ریز پرنده های جدا شده از این هواپیمای بدون سر نشین ،هر یک پرنده ای مستقلی هستند که توسط هواپیمای مادر هدایت می شوند .اتصال تمام ریز پرنده ها به هواپیمای مادر ( ریز پرنده با پلن فرم دلتا ) و تشکیل یک هواپیمای بدون سر نشین (UAV) ، جدا شدن دو ریز پرنده متقارن از سمت چپ و راست هواپیمای مادر به همراه دو ریز پرنده (MAV) و جدا شدن چهار ریز پرنده متقارن از سمت چپ و راست هواپیما ( تشکیل ریز پردازنده مادر به همراه چهار ریز پردازنده MAv جدا از هم ) از جمله حالت های ممکن در هواپیما ی بدون سرنشین طراحی شده است . این طرح بر اساس تحقیقات " مصطفی حسنعلیان " دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان و تحت نظر "سعید ضیایی راد " عضو هیئت علمی و رئیس دانشکده مهندسی مکانیک این دانشگاه ارائه شده است . وی امکان تجهیز این هواپیما به تعداد بیشتری از ریز پرنده های بدون سرنشین قابل انفصال را از دیگر قابلیت های پیش بینی شده در طراحی این هواپیما بیان کرد .مصطفی حسنعلیان با اشاره به این که برای طراحی این هواپیما پنج هواپیما به صورت مجزا طراحی شده است از نام گذاری این هواپیما به نام UAM خبر داد و اظهار داشت که تبدیل این هواپیما به 5 ریز پرنده و جدایش همزمان ، متقارن و جداگانه آنها ، تبدیل هواپیما به 3 یا 2 ریز پرنده و قابلیت جدایش هر یک از بخش ها به صورت مجزا از هم یا با هدایت یک مجموعه از هواپیمای منفصل شده از قابلیت این طرح است . عضو بنیاد ملی نخبگان افزود : سیستم کنترل و ناوبری این هواپیما به گونه ای است که در ابتدا و در شرایط یک دست بودن مجموعه هواپیما ، کنترل آن به صورت یکپارچه و پس از تجزیه آن به دیگر ریز پرنده ها ، سامانه هدایت با فرماندهی هواپیما مادر ، اطلاعات دریافتی توسط هر ریز پرنده جدا شده را به ایستگاه های زمینی ، هوایی و دریایی مخابره خواهد کرد. وی درباره شیوه هدایت این هواپیما بر اساس سامانه ناوبری تعاونی گفت : هر یک از ریز پرنده های طراحی شده در این پروژه به گونه ای برنامه ریزی می شود که علاوه بر ارتباط با هواپیمای مادر با ایستگاه دریافت و ارسال اطلاعات با سایر ریز پرنده ها نیز ارتباط داشته و در صورت ایجاد اشکال بر هواپیمای مادر ، هدایت و فرماندهی این مجموعه به ترتیب به سایر ریز پرنده ها منتقل شود .دانشجوی مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر ویژگی های منحصر به فرد این هواپیمای بدون سرنشین اضافه کرد افزایش دید پروازی ، فضای تحت پوشش تصویری و خاصیت رادارگریزی پس از جدایش از دیگر قابلیت های این هواپیما است .حسنعلیان همچنین از طراحی پرنده هایی با کارکردی مشابه با این طرح نظیر قابلیت تفکیک ، پرواز گروهی و نیز بهره گیری از حالت های مختلف پروازی در آینده نزیک خبر داد . طرح هواپیمای بدون سرنشین UAV با قابلیت تبدیل شدن به 5 ریز پرنده MAV ، آبان سال جاری به شماره 76980 در اداره ثبت اختراعات و مالکیت صنعتی به ثبت رسید .
منبع : ماهنامه علمی- فنی دانشمند

هلی کوپتر بدون سرنشین چند منظوره



هلی کوپتر بدون سرنشین هتچت توسط "جورمل پائو " ساخته شده است که برای کمک های امدادی در فجایع و ماموریت های گروهی استفاده می شوند. به علت طراحی 6 روتوری که دارند دارای قابلیت مانور پذیری بالا و ثبات در ارتفاعات پایین و متوسط هستند ، اگر با هلی کوپترهای متداول مقایسه شوند ، تجهیزات پردازنده ای بر روی آن متصل است که شامل تصویرگر اسکنی فروسرخ ،VPRS دوربین های livefeed فتوگرافی نمونه و سیستم کنترل بدون سرنشین برای عملیات از روی زمین است . هلی کوپتر شامل قسمت های کوچک و مختلفی است که می تواند برای عملیات های متفاوت قابلیت استفاده باشند. مانند بررسی کردن سطوح برای شناسایی و اکتشاف مقدماتی و اجرای ماموریت های امداد و نجات یا حتی خاموش کردن آتش است .
منبع : ماهنامه علمی- فنی دانشمند

چراغی که با مایع خنک می شود



Switch 75 یکی از بهترین جایگزین های لامپ های رشته ای عادی است . این لامپ ال ای دی ،شدت نوری معادل با لامپ های رشته ای 7 واتی دارد ، در حالی که 75 درصد انرژی کمتری مصرف می کند ! توسط دیمرها می توان نورشان را کم و زیاد کرد و همچنین در محفظه های سر بسته نیز به خوبی کار می کنند. راز بهینگی این لامپ در سیستم خنک کننده سیلکون مایعی آن است که حرارت را از کل سطح لامپ به بیرون منتقل می کند. سوئیچ 75 ،فعلا فقط برای مصارف تجاری به فروش می رسد اما در آینده مه چندان دور در دسترس عموم قرار خواهد گرفت .
منبع : ماهنامه علمی- فنی دانشمند



تاريخ : سه شنبه 6 / 2 | 17:41 | نویسنده : مهندس مجتبی حسینی |